Menu zámecké restaurace Honoria
Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro Vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.
Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek Vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.
Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.
Přejeme Vám dobrou chuť!
V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa
Tel.:+420 730 103 523
E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com
nebo naší recepci.
Tel.: +420 596 669 111 / +420 734 822 640
Reception: reception@chateauheralec.com
Otevírací doba restaurace Honoria pro hotelové hosty:
- Snídaně >>> 8:00 – 10:30
- Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Otevírací doba restaurace Honoria pro neubytované hosty:
- Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Náš šéfkuchař
Snídaně
Jídelní lístek
Degustační menu
Svačinkové menu
Náš šéfkuchař
Michael Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria, Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L’Occitane
K vaření ho přivedla zvědavost: pracoval na místě, kde podle jeho slov hrozně hezky vařili, a tak se začal učit…Jeho ambice vědět víc ho přivedli i na vysokou školu, ale po 5 semestrech to vzdal: studium a práce v kuchyni na plný úvazek už nešli dohromady. Jak úpřimně říká: pořád ho to moc baví. Vysokou gastronomii vnímá jako objevitelskou cestu, často hektickou, ale šíleně inspirující.
Na Chateau Herálec přišel už jako zkušený kuchař, přesto po 2 letech odešel a sbíral další zkušenosti v Praze, Německu i USA. Nakonec se na zámek vrátil a dnes spolu se svým týmem vaří poctivou českou kuchyni. Miluje ověřené francouzské techniky, často pracné recepty. Tvrdí však, že ta poctivost se v kuchyni jednoduše vyplácí. V herálecké kuchyni se vaří navíc z lokálních surovin od místních dodavatelů, spoustu věcí si dopěstujeme na zámku i sami v zeleninových a bylinkových zahrádkách, v skleníku, anebo na poli pod sýpkou.
Pečeme zde i vlastní pečivo, koláče a chléb, a kvásek by Michal rád jednou odevzdal svému nástupci. Možná se v tomto krásném rodinném projektu stane kvásek symbolem něčeho, co může přetrvat generace….
Jako každý skvělý šéfkuchař je i Michael workoholik. Na otázku, co je pro něj po těžkém dnu největší odměnou: „Určitě spokojení hosté, kterým chutnalo. To si pak sednu na balkon, dám si jedno pivo a řeknu si: jaký to byl dobrý večer!“
Zámecká snídaně
Snídaně
Vaječné pokrmy
Vajíčko na roštu 3
Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7
Omeleta se špenátem 3
Houbová omeleta 3
Omeleta se šunkou a sýrem 3,7
Hemenex 3
Pečená slanina s vejci 3
Salámy a sýry
Lovecký salám1,7,9,10
Vysočina1,7,9,10
Šunka
Mix uzenin1,7,9,10
Eidam 7
Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7
Kozí sýr 7
Mix sýrů 7
Zámecké párky1,7,9,10
Slanina na roštu
Domácí klobása1,7,9,10
Ovoce a sladké na objednávku
Ovocný salát
Palačinky 1,3,7
Lívance 1,3,7
Cereálie
Kukuřičné lupínky 1
Domácí pečené müsli z Janovy pece 1
Ovesné vločky 1
Snídaňový speciál
Gravlax ze pstruha, kopr4,12
Mléčné produkty
Bílý jogurt z mléčné farmy v Úhořilce 7
Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7
Na zámku vyrobená „Lučina“ 7 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)
Čerstvý tvaroh 7
Crème fraîche 7
Kaše
Krupicová se skořicí 1,7,11
Krupicová s čokoládou 1,7,11
Ovesná kaše se skořicí 1,7,11
Máslo, džem
Džem (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)
Čerstvé máslo 7
Med
Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria
Za oknem v parku každou chvilkou spadne několik vloček sněhu, zima si pro nás opět připravila kouzelný čas a my se Vás spolu s ní pokusíme okouzlit naším novým menu.
Na okolních polích a farmách se celý rok tvrdě pracovalo.My tak můžeme s hrdostí říci, že většina našich pokrmů je vyráběna právě z těchto lokálních produktů.
Ani u nás se nezahálelo a brambory, které jsou tady na Vysočině doma, si pěstujeme v té nejvyšší BIO kvalitě přímo v Herálci, na našem zámeckém poli za Špejcharem. Úroda brambor byla letos hojná, a proto je po celou zimu budeme moci servírovat hned v několika různých úpravách. Jednou z nich jsou bramborové ravioli plněné vepřovým masem s trochou špenátu. I takto může vypadat český pokrm.
Poznáte, kterou klasiku máme na mysli?
K zimě patří bezpochyby i zvěřina, a my máme tu nejlepší od pana Šmidrkala. Pro tentokrát se jedná o dančí hřbet s pastinákem, který určitě nadchne nejednoho milovníka „vysoké zvěře“.
Na závěr bych doporučil perníkové brownies. Nechte se překvapit, jak moc dobře chutná v kombinaci s dýní, celerem a avokádem.
Krásnou zimu a dobrou chuť Vám přeje
Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec
* k pokrmům servírujeme couvert za 40 Kč/os – bylinkové máslo z farmy Rodiny Němcových a domácí pečivo, upečené z mouky z rodinného mlýna Střížov
* bezlepkový couvert za 60 Kč/os
* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku
Předkrmy
Vepřová terina, rajčata, marinovaná zelenina, žemle, cibule, bylinky1,3,7,10,12
310,-
Pstruh v pivním těstě, česneková majonéza, brambory, okurka, cibule, kapary, římský salát, crème fraîche1,3,4,7,10,12
290,-
Variace z řepy, svatojánské ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka3,7,8,12
280,-
Bramborové ravioli, selečí maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace1,3,7,9,12
310,-
Polévky
Zámecká kulajda, brambory, žampiony, vejce11,7,8,9,12
160,-
Kuřecí vývar, masové ravioli, julienne zelenina1,3,9,12
160,-
Polévka ze pstruha, rybí kroketa, kořenová zelenina, brambory3,4,7,8,9,12
160,-
Hlavní jídla
Telecí hanger steak, hranolky, žampion, brokolice, česnek, pepřová omáčka7,9,12
590,-
Pečená kančí kýta, jelítko, čočka, dýně, paprika, pastinák4,7,9,12
570,-
Konfitované kachní stehno s pečeným prsem, bramborové noky, červené zelí s jablky1,3,7,9,12
520,-
Dančí hřbet, pastinák, celer, řepa, kapustičky, žampion, černý kořen, omáčka z vína Madeira 7,9,10,12
560,-
Jehněčí kolínko, mrkev, kadeřávek, cibule, okurky, jehněčí jus, bbq omáčka7,9,12
580,-
Kuře z biofarmy rodiny Němcových, víno, mrkev, žampiony, ředkvičky, petržel, brambory, slanina, cibule1,6,7,9,12
510,-
Pečený filet ze pstruha, brambory, šalotka, podmáslí, brokolice, květák, slanina, medvědí česnek, demi-glace s křenem1,4,7,9,12
460,-
Domácí těstoviny, hřiby, rajče, rukola, parmazán1,3,7,12
400,-
Tortellini, dýňová ricotta, špenát, žloutek, oříšky (kaštany), parmazán1,3,7,8,12
410,-
Saláty
Římský salát s křupavými krutony a kuřecím masem z farmy rodiny Němcových, slaninový chips1,3,7,10,12
290,-
Míchaný listový salát, rajče, okurka, paprika, nakládaný kozí sýr7,12
270,-
Dětská nabídka
Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7,12
260,-
Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,7,9,12
250,-
Dezerty
Datle, slaný karamel, kaštany, čokoláda, káva, drobenka, zmrzlina ze svařeného vína1,3,7,12
210,-
Perníkové brownies, dýně, celer, kakao, meringue, avokádová zmrzlina1,3,7,9,12
210,-
Jablkovo-hruškový štrůdl se sušeným ovocem, smetana, čerstvé ovoce, vaječný koňak, vanilková zmrzlina1,3,7,12
210,-
Výběr domácích zmrzlin3,7,12
60,-
Alergeny:
1) Obiloviny obsahující lepek | 8) Skořápkové plody a výrobky z nich |
2) Korýši a výrobky z nich | 9) Celer a výrobky z něj |
3) Vejce a výrobky z nich | 10) Hořčice a výrobky z ní |
4) Ryby a výrobky z nich | 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich |
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich | 12) Oxid siřičitý a siřičitany |
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich | 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj |
7) Mléko a výrobky z něj | 14) Měkkýši a výrobky z nich |
Degustační menu Pánů Trčků z Lípy
Studený předkrm
Pstruh v pivním těstě, česneková majonéza, brambory, okurka, cibule, kapary, římský salát, crème fraîche
(Dominique blanc de noirs, vinařství Kamil Prokeš)
Teplý předkrm
Bramborové ravioli, selečí maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace
(Riesling 2018, vinařství Matthias Knebel)
Polévka
Zámecká kulajda, brambory, žampiony, vejce
(Pinot Blanc 2019, vinařství Václav)
Salát
Variace z řepy, svatojánské ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka
(Pinot Noir 2019, vinařství Václav)
Hlavní chod
Dančí hřbet, pastinák, celer, řepa, kapustičky, žampion, černý kořen, omáčka z vína Madeira
(Bandol rouge 2016, Château Vannières)
Dezert
Perníkové brownies, dýně, celer, kakao, meringue, avokádová zmrzlina
(Ben Ryé 2016, vinařství Donnafugata)
1.350,- CZK bez vín / 2.250,- CZK s víny
Cena odpovídá třetinovým porcím
Naše degustační menu Pánů Trčků z Lípy servírujeme nejpozději do 19:30.
Vážení hosté,
zastihne-li Vás kdykoliv během dne hlad či chuť na „něco malého“, zajisté Vás potěší nabídka našeho svačinkového menu.
Nabídka je k dispozici denně od 11:30 do 18:00. V případě zájmu neváhejte kontaktovat naše číšníky či recepci.
Svačinkové menu
Toustový chléb, kuřecí prso, slanina, vejce, rajče, okurka, listový salát, majonéza
270,-
Mini Honoria burger s mletým hovězím masem, opečenou slaninou, cibulkou a rajčaty, koktejlová omáčka, domácí hranolky
290,-
Rajčatové carpaccio, sušená rajčata, domácí pesto, rukola, parmezán, „pampáry“
210,-
Čerstvé krájené ovoce
190,-
Výběr sýrů od lokálních dodavatelů s ovocnou hořčicí
230,-
Mix oliv
90,-
Mix oříšků
120,-