Naše menu

Luxusní zámecká restaurace Honoria

Menu zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro Vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.

Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek Vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.

Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.

Přejeme Vám dobrou chuť!

 V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa

Tel.:+420 730 103 523
E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com

nebo naší recepci.

Tel.: +420 596 669 111 / +420 734 822 640
Reception: reception@chateauheralec.com

Otevírací doba restaurace Honoria pro hotelové hosty:
  • Snídaně >>> 8:00 – 10:30
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Otevírací doba restaurace Honoria pro neubytované hosty:
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00

Náš šéfkuchař

Snídaně

Jídelní lístek

Degustační menu

Svačinkové menu

Náš šéfkuchař

Michael Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria, Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L’Occitane

K vaření ho přivedla zvědavost: pracoval na místě, kde podle jeho slov hrozně hezky vařili, a tak se začal učit…Jeho ambice vědět víc ho přivedli i na vysokou školu, ale po 5 semestrech to vzdal: studium a práce v kuchyni na plný úvazek už nešli dohromady. Jak úpřimně říká: pořád ho to moc baví. Vysokou gastronomii vnímá jako objevitelskou cestu, často hektickou, ale šíleně inspirující.

Na Chateau Herálec  přišel už jako zkušený kuchař, přesto po 2 letech odešel a sbíral další zkušenosti v Praze, Německu i USA. Nakonec se na zámek vrátil a dnes spolu se svým týmem vaří poctivou českou kuchyni. Miluje ověřené francouzské techniky, často pracné recepty. Tvrdí však, že ta poctivost se v kuchyni jednoduše vyplácí.  V herálecké kuchyni se vaří navíc  z lokálních surovin od místních dodavatelů, spoustu věcí si dopěstujeme na zámku i sami v zeleninových a bylinkových zahrádkách, v skleníku, anebo na poli pod sýpkou.

Pečeme zde i vlastní pečivo, koláče a chléb, a kvásek by Michal rád jednou odevzdal svému nástupci. Možná se v tomto krásném rodinném projektu stane kvásek symbolem něčeho, co může přetrvat generace….

Jako každý skvělý šéfkuchař je i Michael workoholik. Na otázku, co je pro něj po těžkém dnu největší odměnou: „Určitě spokojení hosté, kterým chutnalo. To si pak sednu na balkon, dám si jedno pivo a řeknu si: jaký to byl dobrý večer!“

Zámecká snídaně

Snídaně
Vaječné pokrmy

Vajíčko na roštu 3

Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7

Omeleta se špenátem 3

Houbová omeleta 3

Omeleta se šunkou a sýrem 3,7

Hemenex 3

Pečená slanina s vejci 3

Salámy a sýry

Lovecký salám1,7,9,10

Vysočina1,7,9,10

Šunka

Mix uzenin1,7,9,10

Eidam 7

Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7

Kozí sýr 7

Mix sýrů 7

Zámecké párky1,7,9,10

Slanina na roštu

Domácí klobása1,7,9,10

Ovoce a sladké na objednávku

Ovocný salát

Palačinky 1,3,7

Lívance 1,3,7

Cereálie

Kukuřičné lupínky 1

Domácí pečené müsli z Janovy pece 1

Ovesné vločky 1

Snídaňový speciál

Gravlax ze pstruha, kopr4,12

Mléčné produkty

Bílý jogurt z mléčné farmy v Úhořilce 7

Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7

Na zámku vyrobená „Lučina“ 7 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)

Čerstvý tvaroh 7

Crème fraîche 7

Kaše

Krupicová se skořicí 1,7,11

Krupicová s čokoládou 1,7,11

Ovesná kaše se skořicí 1,7,11

Máslo, džem

Džem (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)

Čerstvé máslo 7

Med

Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria

 

„Vítejte zpět!“

V letošním roce jsme Vám bohužel nemohli představit námi připravované jarní menu, což nás moc mrzelo, protože právě s jarními surovinami pracujeme úplně nejraději.

A tak jsme se rozhodli, že Vás o tyto suroviny nepřipravíme a některé z nich přeneseme do našeho nového letního menu.

Těšit se tak můžete například na selečí a telecí maso, ba dokonce i čerstvý chřest Vám budeme podávat v průběhu celého léta.

Uzeného pstruha s chřestovým salátkem bych si tedy rozhodně nenechal ujít.

Nedávno jsem mluvil s místním myslivcem.

„Zvěřina se nám na Vysočině jaksi přemnožila,“ říká mi.

Pochopil jsem, že letos je zvěřina k dostání v té nejvyšší kvalitě v průběhu celého roku.

I teď v létě tedy můžete ochutnat, jakým způsobem pro Vás připravujeme náš skvělý dančí hřbet.

Máme tedy předkrm a hlavní chod – zbylo místo na dezert?

Prozradím, že ovocnou terinu připravujeme z oblíbených druhů bobulového ovoce. V kombinaci s domácí jogurtovou zmrzlinou bych tento dezert označil jako „MUST HAVE!“.

Krásné léto a dobrou chuť Vám přeje

Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec

* k pokrmům servírujeme couvert za 40 Kč/os – bylinkové máslo z farmy Rodiny Němcových a domácí pečivo, upečené z mouky z rodinného mlýna Střížov

* bezlepkový couvert za 60 Kč/os

* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku

Předkrmy

Selečí šunka, bramborový salát, křepelčí vejce, žloutek, majonéza, domácí klobása3,9,10,12

310,-

Uzený pstruh, pošírované vejce, domácí ricotta, chřestový salátek, holandská omáčka1,3,4,7,12

290,-

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka3,7,8

280,-

Bramborové ravioli, selečí maso, špenát, špek, vepřový chips,kmínový demi-glace1,3,7,9,12

310,-

Polévky

Rajčatový bisque, okurky, domácí pesto z medvědího česneku, parmazán7,8,9,12

160,-

Kuřecí vývar s masovými raviolami, julienne zelenina1,3,9,12

160,-

Polévka ze pstruha, rybí krokety, kořenová zelenina, brambory3,4,7,8,9,12

160,-

Hlavní jídla

Telecí hanger steak, hranolky, chřest, rajče, Coleslaw, pepřová omáčka7,9,12

590,-

Vepřová líčka, bramborový fondán, jablka, křen, zázvor, kapusta, omáčka z piva Bernard1,7,9,12

570,-

Konfitované kachní stehno s pečeným prsem, bramborové noky,červené zelí s jablky1,3,7,9,12

520,-

Dančí hřbet, pastinák, celer, řepa, kapustičky, žampion, černý kořen,omáčka z vína Madeira7,9,10,12

560,-

Jehněčí kolínko, mrkev, špenát, cibule, okurky, jehněčí jus, bbq omáčka7,9,12

580,-

Kuřecí prso z biofarmy rodiny Němcových, špalda, jarní cibulka, houbová omáčka, bylinky1,7,9,12

510,-

Pečený filet ze pstruha, pyré z kořenové zeleniny, cuketa, mrkev, celer, chřest, krutony1,3,4,7,9,12

460,-

Domácí těstoviny, hřiby, rajče, rukola, horský sýr z Krasolesí1,3,7,12

400,-

Tortellini, papriková ricotta, chřest, žloutek, oříšky, parmazán1,3,7,8,12

410,-                                                                                  

Saláty

Římský salát s křupavými krutony a kuřecím masem z farmy rodiny Němcových, slaninový chips1,3,7,10,12

290,-

Míchaný listový salát, rajče, okurka, paprika, nakládaný kozí sýr7,12

270,-

Dětská nabídka

Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7,12

260,-

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,7,9,12
250,-

Dezerty

Ovocná terina, piškot, čerstvé ovoce, meringue, jogurtová zmrzlina1,3,7,12
210,-

Pošírované jablko, skořice, zázvor, čokoláda, ovesné vločky, jogurt, karamel, ořechová zmrzlina1,3,7,8,12
210,-

Jahodovo-rebarborový štrůdl, smetana, čerstvé ovoce, vanilková zmrzlina1,3,7,12
210,-

Výběr domácích zmrzlin3,7,12
60,-

Alergeny:

1) Obiloviny obsahující lepek 8) Skořápkové plody a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich 9) Celer a výrobky z něj
3) Vejce a výrobky z nich 10) Hořčice a výrobky z ní
4) Ryby a výrobky z nich 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich 12) Oxid siřičitý a siřičitany
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
7) Mléko a výrobky z něj 14) Měkkýši a výrobky z nich

Degustační menu Pánů Trčků z Lípy

Studený předkrm

Uzený pstruh, pošírované vejce, domácí ricotta, chřestový salátek, holandská omáčka

(Dominique blanc de noirs, vinařství Kamil Prokeš)

 

Teplý předkrm

Bramborové ravioli, selečí maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace

 (Riesling 2018, vinařství Matthias Knebel)

 

Polévka

Rajčatový bisque, okurky, domácí pesto z medvědího česneku, parmazán

(Sauvignon 2018, vinařství Václav)

 

Salát

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka

(Pinot Noir  2017, vinařství  Stapleton&Springer)

 

Hlavní chod

Dančí hřbet, pastinák, celer, řepa, kapustičky, žampion, černý kořen,

omáčka z vína Madeira

 (Le Volte dell´Ornellaia 2017, vinařství Tenuta dell’Ornellaia)

 

Dezert

Ovocná terina, piškot, čerstvé ovoce, meringue, jogurtová zmrzlina

(Ben Ryé 2016, vinařství Donnafugata)

 

1.350,- CZK bez vín / 2.250,- CZK s víny

Cena odpovídá třetinovým porcím

Vážení hosté,

zastihne-li Vás kdykoliv během dne hlad či chuť na „něco malého“, zajisté Vás potěší nabídka našeho svačinkového menu.

Nabídka je k dispozici denně od 11:30 do 18:00. V případě zájmu neváhejte kontaktovat naše číšníky či recepci.

 

Svačinkové menu

Toustový chléb, kuřecí prso, slanina, vejce, rajče, okurka, listový salát, majonéza

270,-

Mini Honoria burger s mletým hovězím masem, opečenou slaninou, cibulkou a rajčaty, koktejlová omáčka, domácí hranolky

290,-

Rajčatové carpaccio, sušená rajčata, domácí pesto, rukola, parmezán, „pampáry“

210,-

Čerstvé krájené ovoce

190,-

Výběr sýrů od lokálních dodavatelů s ovocnou hořčicí

230,-

Mix oliv

90,-

Mix oříšků

120,-

Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů a cookies. Více informací.