Menu zámecké restaurace

Luxusní zámecká restaurace Honoria

Menu zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.

Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.

Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.

Přejeme vám dobrou chuť!

 V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa

Tel.:+420 730 103 523
E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com

nebo naší recepci.

Tel.: +420 569 669 111 / +420 734 822 640
Reception: reception@chateauheralec.com

Otevírací doba restaurace Honoria:
  • Snídaně –> 8:00 – 10:30
  • Oběd –> 13:00 – 17:00
  • Večeře –> 18:00 – 21:30

Náš šéfkuchař

Snídaně

Jídelní lístek

Degustační menu

Svačinkové menu

Náš šéfkuchař

zámecká restaurace menu

Michael Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria, Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L’Occitane

K vaření ho přivedla zvědavost: pracoval na místě, kde podle jeho slov hrozně hezky vařili, a tak se začal učit… Jeho ambice vědět víc ho přivedli i na vysokou školu, ale po 5 semestrech to vzdal: studium a práce v kuchyni na plný úvazek už nešli dohromady. Jak úpřimně říká: pořád ho to moc baví. Vysokou gastronomii vnímá jako objevitelskou cestu, často hektickou, ale šíleně inspirující.

Na Chateau Herálec  přišel už jako zkušený kuchař, přesto po 2 letech odešel a sbíral další zkušenosti v Praze, Německu i USA. Nakonec se na zámek vrátil a dnes spolu se svým týmem vaří poctivou českou kuchyni. Miluje ověřené francouzské techniky, často pracné recepty. Tvrdí však, že ta poctivost se v kuchyni jednoduše vyplácí.  V herálecké kuchyni se vaří navíc  z lokálních surovin od místních dodavatelů, spoustu věcí si dopěstujeme na zámku i sami v zeleninových a bylinkových zahrádkách, v skleníku, anebo na poli pod sýpkou.

Pečeme zde i vlastní pečivo, koláče a chléb, a kvásek by Michal rád jednou odevzdal svému nástupci. Možná se v tomto krásném rodinném projektu stane kvásek symbolem něčeho, co může přetrvat generace…

Jako každý skvělý šéfkuchař, je i Michael workoholik. Na otázku, co je pro něj po těžkém dnu největší odměnou: „Určitě spokojení hosté, kterým chutnalo. To si pak sednu na balkon, dám si jedno pivo a řeknu si: jaký to byl dobrý večer!“

Zámecká snídaně

Snídaně
Vaječné pokrmy

Vajíčko na roštu 3,7,12

Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7,12

Omeleta se žampiony 3,7,12

Hemenex 3,7,12

Pečená slanina s vejci 3,7,12

„Best of Breakfast“

Vejce Benedikt 1,3,7,12

       130,-

Vejce Florentine 1,3,7,12

       130,-

Omeleta se špenátem 3,7,12

       80,-

Omeleta se šunkou a sýrem 3,7,12

       80,-

Chleba ve vajíčku, rajče, okurka, sýr 1,3,7,10,12

       90,-

Salámy a sýry

Lovecký salám1,7,9,10

Vysočina1,7,9,10

Šunka

Mix uzenin1,7,9,10

Gouda 7

Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7

Kozí sýr 7

Mix sýrů 7

Zámecké párky1,7,9,10

Slanina na roštu

Ovoce a sladké na objednávku

Ovocný salát

Palačinky 1,3,7

Lívance 1,3,7

Cereálie

Kukuřičné lupínky 1

Domácí pečené müsli z Janovy pece 1,8

Ovesné vločky 1

Snídaňový speciál

Gravlax ze pstruha, kopr4,12

Mléčné produkty

Bílý jogurt z mléčné farmy v Netíně 7

Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7,12

Na zámku vyrobená „Lučina“ 7,12 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)

Čerstvý tvaroh 7

Crème fraîche 7

Kaše

Krupicová se skořicí 1,7,11

Krupicová s čokoládou 1,7,11

Ovesná kaše se skořicí 1,7,11

Máslo, džem

Džem 12 (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)

Čerstvé máslo 7

Med

Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria

zámecká restaurace menu

 

Chudý bramborářský kraj jménem Vysočina.

Takto je často náš kopcovitý kus země nazýván. Vždy, když toto označení slyším, a věřte, že je to velmi často, dovoluji si oponovat.

Žiji zde již několik let a všechny suroviny z polí či farem dobře znám a chápu je jako velké bohatství.

Bohatství našeho „chudého“ kraje chceme přenést v nejlepším provedení až k Vám na talíř.

Nyní v našem podzimním menu můžete ochutnat takřka vše, co jsme u nás na Vysočině v průběhu roku pěstovali, chovali, sklízeli, sušili, nakládali a uskladňovali. Všechny tyto suroviny se snažím v té nejvyšší kvalitě servírovat tak, aby lahodily Vašim očím i ústům a návštěva naší restaurace Honoria se stala nezapomenutelnou.

Z našeho podzimního menu bych doporučil ochutnat vše :).

Pokud bych měl však vyzdvihnout některé z pokrmů, rozhodně bych si nenechal ujít marinovaného pstruha s tvarohem a nakládanou zeleninou, dále pak výtečnou česnekovou polévku s liškami a trochou parmské šunky.

K podzimu bezesporu patří zvěřina a té tady na Vysočině máme opravdu dost. Mým doporučením hlavního chodu se tedy musí stát srnčí hřbet na čočkovém ragú s celerovým pyré provoněným lanýži.

Zbylo Vám místo na dezert?

 Určitě vyzkoušejte náš čokoládový dort s meruňkami, jemuž byl inspirací klasický rakouský Sacher dort. Ten náš se ovšem trochu liší – nechte se překvapit.

Krásný podzim a dobrou chuť Vám přeje

Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec

 

* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku

Předkrmy

Uzené kachní prso, paštika s kachními játry, toustový chléb, brusinky, dýně, červená cibule1,3,7,10,12

350,-

Marinovaný pstruh, tvaroh, kořenová zelenina, okurka, cibule, kopr, chléb1,4,7,9,10,12

340,-

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka3,7,8,12

310,-

Bramborové ravioli, selečí maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace1,3,7,9,12

350,-

Polévky

Zámecká kulajda, brambory, žampiony, kopr. vejce1,3,7,9,12

190,-

Kuřecí vývar, masové ravioli, julienne zelenina1,3,9,12

190,-

Česnekový krém, lišky, brambory, parmská šunka, olej z medvědího česneku1,3,7,9,12

190,-

Hlavní jídla

Telecí hanger steak, gratinované brambory, portobello, kukuřice, parmská šunka, paprika, pepřová omáčka6,7,9,10,12

730,-

Srnčí hřbet, čočkové ragú, dýně, celerové pyré s lanýžovým olejem, pastinákový chips, vinná omáčka7,9,10,12

690,-

Králičí stehno, fáše s foie gras a lanýži, liškové ragú, bramborové noky, konfitované rajče7,9,12

680,-

Jehněčí kolínko, mrkev, cibule, okurka, lilkový kaviár, jehněčí jus7,9,10,12

660,-

Kuře na paprice, karlovarský knedlík, slanina, chlebový crumble, papriková harisa1,3,7,9,12

650,-

Jeseter, bylinkové risotto, kaviár, zeleninové pyré, slaninový chips, bylinky4,7,9,12

700,-

Tortellini, domácí ricotta, rajče, bazalka, dýňová semínka, parmazán1,3,7,8,12

530,-                                                                                  

Saláty

Caesar salát, kuřecí maso, krutony, slaninový chips, parmazán1,3,7,10,12

370,-

Míchaný listový salát, rajče, okurka, paprika, kozí sýr7,12

340,-

Dětská nabídka

Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7,12

260,-

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,7,9,12
250,-

Dezerty

Čokoládový dort, meruňkové pyré, mandlová pěna, domácí meruňková zmrzlina3,7,12
250,-

Hruškovo-jablečný štrůdl, smetana, čerstvé ovoce, vanilková omáčka, vanilková zmrzlina1,3,7,8,12

250,-

Výběr sýrů, ovocná hořčice, domácí pečivo, čerstvé ovoce1,7,8,10,12
310,-

Tři kopečky domácí zmrzliny, čerstvé ovoce3,7,12
150,-

Alergeny:

1) Obiloviny obsahující lepek 8) Skořápkové plody a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich 9) Celer a výrobky z něj
3) Vejce a výrobky z nich 10) Hořčice a výrobky z ní
4) Ryby a výrobky z nich 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich 12) Oxid siřičitý a siřičitany
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
7) Mléko a výrobky z něj 14) Měkkýši a výrobky z nich

Degustační menu Pánů Trčků z Lípy

Studený předkrm

Marinovaný pstruh, tvaroh, kořenová zelenina, okurka, cibule, kopr, chléb

(Dominique blanc de noirs, vinařství Kamil Prokeš)

 

Teplý předkrm

Bramborové ravioli, selečí maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace

 (Riesling 2021, vinařství st. Václav)

 

Polévka

Česnekový krém, lišky, brambory, parmská šunka, olej z medvědího česneku

(Moulin des Costes 2021, Domaine Bunan)

 

Salát

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka

(Svatovavřinecké 2020, vinařství THAYA)

 

Hlavní chod

Srnčí hřbet, čočkové ragú, dýně, celerové pyré s lanýžovým olejem, pastinákový chips, vinná omáčka

 (Bandol rouge 2019, Château Vannières)

 

Dezert

Čokoládový dort, meruňkové pyré, mandlová pěna, domácí zmrzlina

(Ben Ryé 2020, vinařství Donnafugata)

 

1.590,- CZK bez vín / 2.490,- CZK s víny

Cena odpovídá třetinovým porcím

Naše degustační menu Pánů Trčků z Lípy servírujeme nejpozději do 19:30.

Vážení hosté,

zastihne-li Vás kdykoliv během dne hlad či chuť na „něco malého“, zajisté Vás potěší nabídka našeho svačinkového menu.

Nabídka je k dispozici denně od 13:00 do 18:00. V případě zájmu neváhejte kontaktovat naše číšníky či recepci.

 

Svačinkové menu

Toustový chléb, kuřecí prso, slanina, vejce, rajče, okurka, listový salát, majonéza

270,-

Mini Honoria burger s mletým hovězím masem, opečenou slaninou, cibulkou a rajčaty, koktejlová omáčka, domácí hranolky

290,-

Rajčatové carpaccio, sušená rajčata, domácí pesto, rukola, parmezán, „pampáry“

210,-

Čerstvé krájené ovoce

190,-

Výběr sýrů od lokálních dodavatelů s ovocnou hořčicí

230,-

Mix oliv

90,-

Mix oříšků

120,-