Naše menu

Luxusní zámecká restaurace Honoria

Menu zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro Vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.

Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek Vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.

Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.

Přejeme Vám dobrou chuť!

 V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa

Tel.:+420 730 103 523
E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com

nebo naší recepci.

Tel.: +420 596 669 111 / +420 734 822 640
Reception: reception@chateauheralec.com

Otevírací doba restaurace Honoria pro hotelové hosty:
  • Snídaně >>> 8:00 – 10:30
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Otevírací doba restaurace Honoria pro neubytované hosty:
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00

Náš šéfkuchař

Snídaně

Jídelní lístek

Degustační menu

Náš šéfkuchař

Michael Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria, Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L’Occitane

K vaření ho přivedla zvědavost: pracoval na místě, kde podle jeho slov hrozně hezky vařili, a tak se začal učit…Jeho ambice vědět víc ho přivedli i na vysokou školu, ale po 5 semestrech to vzdal: studium a práce v kuchyni na plný úvazek už nešli dohromady. Jak úpřimně říká: pořád ho to moc baví. Vysokou gastronomii vnímá jako objevitelskou cestu, často hektickou, ale šíleně inspirující.

Na Chateau Herálec  přišel už jako zkušený kuchař, přesto po 2 letech odešel a sbíral další zkušenosti v Praze, Německu i USA. Nakonec se na zámek vrátil a dnes spolu se svým týmem vaří poctivou českou kuchyni. Miluje ověřené francouzské techniky, často pracné recepty. Tvrdí však, že ta poctivost se v kuchyni jednoduše vyplácí.  V herálecké kuchyni se vaří navíc  z lokálních surovin od místních dodavatelů, spoustu věcí si dopěstujeme na zámku i sami v zeleninových a bylinkových zahrádkách, v skleníku, anebo na poli pod sýpkou.

Pečeme zde i vlastní pečivo, koláče a chléb, a kvásek by Michal rád jednou odevzdal svému nástupci. Možná se v tomto krásném rodinném projektu stane kvásek symbolem něčeho, co může přetrvat generace….

Jako každý skvělý šéfkuchař je i Michael workoholik. Na otázku, co je pro něj po těžkém dnu největší odměnou: „Určitě spokojení hosté, kterým chutnalo. To si pak sednu na balkon, dám si jedno pivo a řeknu si: jaký to byl dobrý večer!“

Zámecká snídaně

Snídaně
Vaječné pokrmy

Vajíčko na roštu 3

Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7

Omeleta se špenátem 3

Houbová omeleta 3

Omeleta se šunkou a sýrem 3,7

Hemenex 3

Pečená slanina s vejci 3

Salámy a sýry

Lovecký salám

Vysočina

Šunka

Mix uzenin

Eidam 7

Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7

Kozí sýr 7

Mix sýrů 7

Zámecké párky 10

Slanina na roštu

Domácí klobása

Ovoce a sladké na objednávku

Ovocný salát

Palačinky 1,3,7

Lívance 1,3,7

Cereálie

Kukuřičné lupínky 1

Domácí pečené müsli z Janovy pece 1

Ovesné vločky 1

Snídaňový speciál

Gravlax ze pstruha, kopr

Mléčné produkty

Bílý jogurt z mléčné farmy v Úhořilce 7

Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7

Na zámku vyrobená „Lučina“ 7 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)

Čerstvý tvaroh 7

Crème fraîche 7

Kaše

Krupicová se skořicí 1,7,11

Krupicová s čokoládou 1,7,11

Ovesná kaše se skořicí 1,7,11

Máslo, džem

Džem (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)

Čerstvé máslo 7

Med

Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria

 

Po nezvykle dlouhé a náročné zimě můžeme s otevřenou náručí a úsměvem na tváři opět přivítat naše nejoblíbenější roční období:

„JARO, vítej!“

Jako vždy se Vám s mým týmem pokusím naservírovat co nejširší škálu chutí a vůní, které tato část roku nabízí.

V menu se tak můžete setkat s klasickými jarními surovinami,

 jako jsou například: chřest, smrže nebo medvědí česnek.

Jako vždy bych doporučil ochutnat vše!

ale pokud bych si neměl nechat něco ujít, byla by to určitě zámecká šunka s kouskem domácí klobásy, chřestový krém se smrži, z hlavních chodů pak vřele doporučuji telecí pečeni s bramborovou kaší a medvědím česnekem.

Zbyde-li Vám ještě místo na něco sladkého, dejte šanci dezertu s rebarborou, který je mimo jiné servírován s oplatkou pečenou na historickém stroji naší zámecké paní Alexandry.

Krásné jaro a dobrou chuť Vám přeje!

Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec

* k pokrmům servírujeme couvert za 40 Kč/os – bylinkové máslo z farmy Rodiny Němcových a domácí pečivo, upečené z mouky z rodinného mlýna Střížov

* bezlepkový couvert za 60 Kč/os

* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku

Předkrmy

Vepřová šunka, domácí klobása, mrkev, okurka, chřest, špalda, vejce, chléb1,3,7
320,-

Marinovaný pstruh, jarní cibulka, majonéza, libeček, chips1,4,7,8
290,-

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka3,7,8
280,-

Lilek, domácí sýr, paprika, citron7
290,-

Bramborové ravioli plněné králičím masem, zelí, špek, demi glace1,3,7,8,9
300,-

Polévky

Chřestový krém, pažitka, smrž, chřest7,9
160,-

Kuřecí vývar s masovými raviolami, julienne zelenina1,3,9
160,-

Polévka ze pstruha, rybí krokety, kořenová zelenina, brambory3,4,7,9

160,-

Hlavní jídla

Vysoký roštěnec, gratinované brambory, fazolky, slanina, pepřová omácka7,9
590,-

Selečí bok, líčka, jitrnice, čočka, kořenová zelenina, cibule, jablka, kmínová omáčka1,7,9,10
570,-

Konfitované kachní stehno s pečeným prsem, bramborové noky, červené zelí s jablky1,3,7,9
490,-

Telecí pečeně, bramborová kaše, špenát, medvědí česnek, hrášek, gremoláta, smržová omácka7,9,10
560,-

Jehněčí kolínko, bramborový fondán, mrkev, medvědí česnek, jehněčí jus7,9
520,-

Kuřecí prso z biofarmy rodiny Němcových, domácí těstoviny, paprika, medvědí česnek, jarní cibulka1,3,7,9
490,-

Pečený filet ze pstruha, polenta, celerové pyré, chřest, pórek, krutony, bylinky1,4,7,9
440,-

Domácí těstoviny, smrže, rájče, rukola, horský sýr z Krasolesí1,3,7
380,-

Domácí ravioli plněné bramborovou směsí, špenát, chřest, žloutek, oříšky, bylinky1,3,7,8,9

390,-                                                                                  

Saláty

Římský salát s křupavými krutony a kuřecím masem z farmy rodiny Němcových, slaninový chips1,3,7,10
290,-

Míchaný listový salát, chřest, hruška, oříšky, sýr Kaškaval, citrusová zálivka7,8
270,-

Dětská nabídka

Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7
260,-

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,9
250,-

Dezerty

Rebarbora, jogurt, oplatek, citron, jahody, drobenka, čerstvé ovoce1,3,7
210,-

Citronový koláč, maringue, maliny, vaječný koňak, čerstvé ovoce1,3,7
210,-

Jablka, listové těsto, med, vanilková zmrzlina1,3,7,8
210,-

Výběr domácích zmrzlin3,7
60,-

Alergeny:

1) Obiloviny obsahující lepek 8) Skořápkové plody a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich 9) Celer a výrobky z něj
3) Vejce a výrobky z nich 10) Hořčice a výrobky z ní
4) Ryby a výrobky z nich 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich 12) Oxid siřičitý a siřičitany
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
7) Mléko a výrobky z něj 14) Měkkýši a výrobky z nich

Degustační menu Pánů Trčků z Lípy

Studený předkrm

Marinovaný pstruh, jarní cibulka, majonéza, libeček, chips

(Nicolas blanc de blancs, vinařství Kamil Prokeš)

 

Teplý předkrm

Bramborové ravioli plněné králičím masem, zelí, špek, demi glace

(Chardonnay 2016, vinařství Trávníček&Kořínek)

 

Polévka

Polévka ze uzeného pstruha, brambory, rybí krokety

    (Sauvignon 2017, vinařství Fabig)

 

Salát

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka

(Cuveé Rosé 2017, vinařství Fabig)

 

Hlavní chod

Selečí bok, líčka, jitrnice, čočka, kořenová zelenina, cibule, jablka, kmínová omáčka

(Le Volte dell’Ornellaia, vinařství Tenuta dell’Ornellaia)

 

Dezert

Rebarbora, jogurt, oplatek, citron, jahody, drobenka, čerstvé ovoce

 (Ben Ryé 2016, vinařství Donnafugata)

1.250,- CZK bez vín / 2.150,- CZK s víny

Cena odpovídá třetinovým porcím

Tato webová stránka používá pro účely poskytování služeb soubory cookie. Používáním stránky vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie. Více informací.