Naše menu

Luxusní zámecká restaurace Honoria

Menu zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro Vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.

Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek Vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.

Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.

Přejeme Vám dobrou chuť!

 V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa

Tel.:+420 730 103 523
E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com

nebo naší recepci.

Tel.: +420 596 669 111 / +420 734 822 640
Reception: reception@chateauheralec.com

Otevírací doba restaurace Honoria pro hotelové hosty:
  • Snídaně >>> 8:00 – 10:30
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Otevírací doba restaurace Honoria pro neubytované hosty:
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00

Náš šéfkuchař

Snídaně

Jídelní lístek

Degustační menu

Náš šéfkuchař

Michael Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria, Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L’Occitane

K vaření ho přivedla zvědavost: pracoval na místě, kde podle jeho slov hrozně hezky vařili, a tak se začal učit…Jeho ambice vědět víc ho přivedli i na vysokou školu, ale po 5 semestrech to vzdal: studium a práce v kuchyni na plný úvazek už nešli dohromady. Jak úpřimně říká: pořád ho to moc baví. Vysokou gastronomii vnímá jako objevitelskou cestu, často hektickou, ale šíleně inspirující.

Na Chateau Herálec  přišel už jako zkušený kuchař, přesto po 2 letech odešel a sbíral další zkušenosti v Praze, Německu i USA. Nakonec se na zámek vrátil a dnes spolu se svým týmem vaří poctivou českou kuchyni. Miluje ověřené francouzské techniky, často pracné recepty. Tvrdí však, že ta poctivost se v kuchyni jednoduše vyplácí.  V herálecké kuchyni se vaří navíc  z lokálních surovin od místních dodavatelů, spoustu věcí si dopěstujeme na zámku i sami v zeleninových a bylinkových zahrádkách, v skleníku, anebo na poli pod sýpkou.

Pečeme zde i vlastní pečivo, koláče a chléb, a kvásek by Michal rád jednou odevzdal svému nástupci. Možná se v tomto krásném rodinném projektu stane kvásek symbolem něčeho, co může přetrvat generace….

Jako každý skvělý šéfkuchař je i Michael workoholik. Na otázku, co je pro něj po těžkém dnu největší odměnou: „Určitě spokojení hosté, kterým chutnalo. To si pak sednu na balkon, dám si jedno pivo a řeknu si: jaký to byl dobrý večer!“

Zámecká snídaně

Snídaně
Vaječné pokrmy

Vajíčko na roštu 3

Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7

Omeleta se špenátem 3

Houbová omeleta 3

Omeleta se šunkou a sýrem 3,7

Hemenex 3

Pečená slanina s vejci 3

Salámy a sýry

Lovecký salám

Vysočina

Šunka

Mix uzenin

Eidam 7

Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7

Kozí sýr 7

Mix sýrů 7

Zámecké párky 10

Slanina na roštu

Domácí klobása

Ovoce a sladké na objednávku

Ovocný salát

Palačinky 1,3,7

Lívance 1,3,7

Cereálie

Kukuřičné lupínky 1

Domácí pečené müsli z Janovy pece 1

Ovesné vločky 1

Snídaňový speciál

Gravlax ze pstruha, kopr

Mléčné produkty

Bílý jogurt z mléčné farmy v Úhořilce 7

Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7

Na zámku vyrobená „Lučina“ 7 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)

Čerstvý tvaroh 7

Crème fraîche 7

Kaše

Krupicová se skořicí 1,7,11

Krupicová s čokoládou 1,7,11

Ovesná kaše se skořicí 1,7,11

Máslo, džem

Džem (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)

Čerstvé máslo 7

Med

Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria

 

Za oknem v parku co chvilku spadne několik vloček sněhu, zima si pro nás opět připravila kouzelný čas a my se Vás spolu s ní pokusíme okouzlit naším novým menu.

Na okolních polích a farmách se celý rok tvrdě pracovalo. My tak můžeme s hrdostí říci, že většina našich pokrmů je vyráběna právě z těchto lokálních produktů. A ani my jsme nezaháleli a brambory, které jsou tady na Vysočině doma, si pěstujeme v té nejvyšší BIO kvalitě přímo v Herálci, na našem zámeckém poli za Špejcharem.

Úroda byla letos hojná, a proto je po celou zimu budeme moci servírovat hned v několika různých úpravách.

Jednou z nich jsou například bramborové ravioli plněné vepřovým masem s trochou špenátu. I takto může vypadat český pokrm.

Poznáte, kterou klasiku máme na mysli?

K zimě patří bezpochyby i zvěřina a my máme tu nejlepší od pana Šmidrkala. Pro tentokrát se jedná o dančí hřbet s pastinákem, který určitě nadchne nejednoho milovníka „vysoké zvěře“.

Na závěr bych doporučil punčový řez. Nechte se překvapit, jaký dezert jsme pro Vás z tohoto typicky „cukrárenského zákusku“ vyčarovali.

Krásnou zimu

a

dobrou chuť Vám přeje,

Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec

* k pokrmům servírujeme couvert za 40 Kč/os – bylinkové máslo z farmy Rodiny Němcových a domácí pečivo, upečené z mouky z rodinného mlýna Střížov

* bezlepkový couvert za 60 Kč/os

* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku

Předkrmy

Vepřová terina, nakládaná zelenina, okurky, cibule, domácí klobása1,3,7,9,10,12
310,-

Nakládaný pstruh, kořenová zelenina, zelí, majonéza, chips1,3,4,9,10,12
290,-

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka3,7,8,12
280,-

Bramborové ravioli, vepřové maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace1,3,7,9,12
310,-

Polévky

Zámecká kulajda, brambory, vejce, žampiony, kopr1,3,7,9,12
160,-

Kuřecí vývar s masovými raviolami, julienne zelenina1,3,9
160,-

Polévka ze pstruha, rybí krokety, kořenová zelenina, brambory3,4,7,9,12

160,-

Hlavní jídla

Vysoký roštěnec, hranolky, celer, žampion, rajče, pepřová omáčka7,9,10,12
590,-

Vepřový bok, líčka, jelítko, kroupy, celer, hořčice, křen, jablka, cibule1,4,7,9,10,12
570,-

Konfitované kachní stehno s pečeným prsem, bramborové noky, červené zelí s jablky1,3,7,9,10,12
520,-

Dančí hřbet, pastinák, topinambur, řepa, kapustičky, žampion, černý kořen, omáčka z vína Madeira7,9,12
560,-

Jehněčí kolínko, mrkev, špenát, cibule, okurky, jehněčí jus, bbq omáčka7,9,10,12
580,-

Kuřecí prso z biofarmy rodiny Němcových, paprika, kořenová zelenina, domácí těstoviny1,3,7,9,10,12
510,-

Pečený filet ze pstruha, dýňové pyré, tuřín, žampion, cuketa, mrkev, celer, demi-glace1,4,7,9,10,12
460,-

Domácí těstoviny, hřiby, rajče, rukola, horský sýr z Krasolesí1,3,7,12
400,-

Tortellini, dýňová ricotta, špenát, žloutek, oříšky, parmazán1,3,7,8,12

410,-                                                                                  

Saláty

Římský salát s křupavými krutony a kuřecím masem z farmy rodiny Němcových, slaninový chips1,3,7,10,12
290,-

Míchaný listový salát, pomeranče, kořenová zelenina, ořechy, sýr Kaškaval, citrusová zálivka7,8,9,12
270,-

Dětská nabídka

Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7,12
260,-

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,9,12
250,-

Dezerty

Punčový řez, čokoláda, citron, šlehačka, višňový sorbet, čerstvé ovoce1,3,7,12
210,-

Rakvička, vaječný koňak, čokoláda, meringue1,3,7,8,12
210,-

Jablka, pivní těsto, smetana, vanilková zmrzlina1,3,7,8,12
210,-

Výběr domácích zmrzlin3,7,12
60,-

Alergeny:

1) Obiloviny obsahující lepek 8) Skořápkové plody a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich 9) Celer a výrobky z něj
3) Vejce a výrobky z nich 10) Hořčice a výrobky z ní
4) Ryby a výrobky z nich 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich 12) Oxid siřičitý a siřičitany
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
7) Mléko a výrobky z něj 14) Měkkýši a výrobky z nich

Degustační menu Pánů Trčků z Lípy

Studený předkrm

Nakládaný pstruh, kořenová zelenina, zelí, majonéza, chips

(Dominique blanc de noirs, vinařství Kamil Prokeš)

 

Teplý předkrm

Bramborové ravioli, vepřové maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace

(Ryzlink vlašský 2017, vinařství Fabig)

 

Polévka

Zámecká kulajda, brambory, vejce, žampiony, kopr

    (Neuburg Blanc 2018, vinařství Bílkovi)

 

Salát

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka

(Cabernet Sauvignon 2018, vinařství Václav)

 

Hlavní chod

Dančí hřbet, pastinák, topinambur, řepa, kapustičky, žampion, černý kořen, omáčka z vína Madeira

(Le Volte dell’Ornellaia 2017, vinařství Tenuta dell’Ornellaia)

 

Dezert

Punčový řez, čokoláda, citron, šlehačka, višňový sorbet, čerstvé ovoce

 (Ben Ryé 2016, vinařství Donnafugata)

1.350,- CZK bez vín / 2.250,- CZK s víny

Cena odpovídá třetinovým porcím

Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů a cookies. Více informací.