Menu zámecké restaurace

Luxusní zámecká restaurace Honoria

Menu zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.

Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.

Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.

Přejeme vám dobrou chuť!

 V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa

Tel.:+420 730 103 523
E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com

nebo naší recepci.

Tel.: +420 596 669 111 / +420 734 822 640
Reception: reception@chateauheralec.com

Otevírací doba restaurace Honoria pro hotelové hosty:
  • Snídaně >>> 8:00 – 10:30
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Otevírací doba restaurace Honoria pro neubytované hosty:
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00

Náš šéfkuchař

Snídaně

Jídelní lístek

Degustační menu

Svačinkové menu

Náš šéfkuchař

zámecká restaurace menu

Michael Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria, Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L’Occitane

K vaření ho přivedla zvědavost: pracoval na místě, kde podle jeho slov hrozně hezky vařili, a tak se začal učit… Jeho ambice vědět víc ho přivedli i na vysokou školu, ale po 5 semestrech to vzdal: studium a práce v kuchyni na plný úvazek už nešli dohromady. Jak úpřimně říká: pořád ho to moc baví. Vysokou gastronomii vnímá jako objevitelskou cestu, často hektickou, ale šíleně inspirující.

Na Chateau Herálec  přišel už jako zkušený kuchař, přesto po 2 letech odešel a sbíral další zkušenosti v Praze, Německu i USA. Nakonec se na zámek vrátil a dnes spolu se svým týmem vaří poctivou českou kuchyni. Miluje ověřené francouzské techniky, často pracné recepty. Tvrdí však, že ta poctivost se v kuchyni jednoduše vyplácí.  V herálecké kuchyni se vaří navíc  z lokálních surovin od místních dodavatelů, spoustu věcí si dopěstujeme na zámku i sami v zeleninových a bylinkových zahrádkách, v skleníku, anebo na poli pod sýpkou.

Pečeme zde i vlastní pečivo, koláče a chléb, a kvásek by Michal rád jednou odevzdal svému nástupci. Možná se v tomto krásném rodinném projektu stane kvásek symbolem něčeho, co může přetrvat generace…

Jako každý skvělý šéfkuchař, je i Michael workoholik. Na otázku, co je pro něj po těžkém dnu největší odměnou: „Určitě spokojení hosté, kterým chutnalo. To si pak sednu na balkon, dám si jedno pivo a řeknu si: jaký to byl dobrý večer!“

Zámecká snídaně

Snídaně
Vaječné pokrmy

Vajíčko na roštu 3

Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7

Omeleta se špenátem 3

Houbová omeleta 3

Omeleta se šunkou a sýrem 3,7

Hemenex 3

Pečená slanina s vejci 3

Salámy a sýry

Lovecký salám1,7,9,10

Vysočina1,7,9,10

Šunka

Mix uzenin1,7,9,10

Eidam 7

Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7

Kozí sýr 7

Mix sýrů 7

Zámecké párky1,7,9,10

Slanina na roštu

Domácí klobása1,7,9,10

Ovoce a sladké na objednávku

Ovocný salát

Palačinky 1,3,7

Lívance 1,3,7

Cereálie

Kukuřičné lupínky 1

Domácí pečené müsli z Janovy pece 1

Ovesné vločky 1

Snídaňový speciál

Gravlax ze pstruha, kopr4,12

Mléčné produkty

Bílý jogurt z mléčné farmy v Úhořilce 7

Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7

Na zámku vyrobená „Lučina“ 7 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)

Čerstvý tvaroh 7

Crème fraîche 7

Kaše

Krupicová se skořicí 1,7,11

Krupicová s čokoládou 1,7,11

Ovesná kaše se skořicí 1,7,11

Máslo, džem

Džem (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)

Čerstvé máslo 7

Med

Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria

zámecká restaurace menu

„Vítejte zpět!“

V letošním roce jsme vám bohužel nemohli představit námi připravované jarní menu, což nás moc mrzelo, protože právě s jarními surovinami pracujeme úplně nejraději.

A tak jsme se rozhodli, že vás o tyto suroviny nepřipravíme a některé z nich přeneseme do našeho nového letního menu.

Těšit se tak můžete například na jehněčí a telecí maso, ba dokonce i čerstvý chřest vám budeme podávat v průběhu celého léta.Marinovaný pstruh s holandskou omáčkou a chřestem bych si tedy rozhodně nenechal ujít.

Nedávno jsem mluvil s místním myslivcem. „Zvěřina se nám na Vysočině jaksi přemnožila,“ říká mi. Pochopil jsem, že letos je zvěřina k dostání v té nejvyšší kvalitě v průběhu celého roku. I teď v létě tedy můžete ochutnat, jakým způsobem pro vás připravujeme náš skvělý dančí hřbet.

Máme tedy předkrm a hlavní chod – zbylo místo na něco sladkého?

Dezert, který bych rozhodně označil jako „MUST HAVE“ je brownie z bílé čokolády s celerem, kakaem a domácím malinovým sorbetem.

Krásné léto a dobrou chuť vám přeje

Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec

* k pokrmům servírujeme couvert za 40 Kč/os – bylinkové máslo z farmy Rodiny Němcových a domácí pečivo, upečené z mouky z rodinného mlýna Střížov

* bezlepkový couvert za 60 Kč/os

* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku

Předkrmy

Králičí terina, rajčata, marinovaná zelenina, žemle, cibule, bylinky1,3,7,10,12

290,-

Marinovaný pstruh, holandská omáčka, chřest, ředkvičky, kapary, chléb1,3,4,6,7,10,12

290,-

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka3,7,8,12

280,-

Bramborové ravioli, selečí maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace1,3,7,9,12

310,-

Polévky

Zámecká kulajda, brambory, žampiony, kopr, vejce1,3,7,9,12

160,-

Kuřecí vývar, masové ravioli, julienne zelenina1,3,9,12

160,-

Polévka ze pstruha, rybí kroketa, kořenová zelenina, brambory3,4,7,8,9,12

160,-

Hlavní jídla

Telecí hanger steak, hranolky, žampion, chřest, lilek, pepřová omáčka6,7,9,12

590,-

Krůtí kýta, čočka, kedlubna, paprika, pastinák, krůtí jus, bylinky1,4,6,7,9,12

540,-

Konfitované kachní stehno s pečeným prsem, bramborové noky, červené zelí s jablky1,3,7,9,12

520,-

Dančí hřbet, pastinák, celer, řepa, kapustičky, žampion, černý kořen, omáčka z vína Madeira7,9,10,12

560,-

Jehněčí kolínko, mrkev, špenát, cibule, okurky, jehněčí jus, bbq omáčka7,9,10,12

550,-

Kuřecí prso z farmy rodiny Němcových, víno, mrkev, žampiony, ředkvičky, petržel, brambory, slanina, cibule1,6,7,9,12

510,-

Pečený filet ze pstruha, brambory, šalotka, podmáslí, zelí, květák, slanina, medvědí česnek, demi-glace s křenem4,7,9,12

460,-

Domácí těstoviny, hřiby, rajče, rukola, parmazán1,3,7,9,12

400,-

Tortellini, dýňová ricotta, špenát, žloutek, piniové oříšky, parmazán1,3,7,8,12

410,-                                                                                  

Saláty

Římský salát s křupavými krutony a kuřecím masem z farmy rodiny Němcových, slaninový chips1,3,7,10,12

290,-

Míchaný listový salát, rajče, okurka, paprika, nakládaný kozí sýr7,12

270,-

Dětská nabídka

Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7,12

260,-

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,7,9,12
250,-

Dezerty

Citronový cheesecake, karamel, čokoláda, vaječný koňak, drobenka1,3,7,8,12
210,-

Brownie z bílé čokolády, celer, kakao, káva, meringue, malinový sorbet1,3,7,9,12
210,-

Jablkovo-hruškový štrůdl, smetana, čerstvé ovoce, vanilková omáčka, zmrzlina z vlašských ořechů1,3,7,8,12
210,-

Výběr domácích zmrzlin3,7,12
60,-

Alergeny:

1) Obiloviny obsahující lepek 8) Skořápkové plody a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich 9) Celer a výrobky z něj
3) Vejce a výrobky z nich 10) Hořčice a výrobky z ní
4) Ryby a výrobky z nich 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich 12) Oxid siřičitý a siřičitany
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
7) Mléko a výrobky z něj 14) Měkkýši a výrobky z nich

Degustační menu Pánů Trčků z Lípy

Studený předkrm

Marinovaný pstruh, holandská omáčka, chřest, ředkvičky, kapary, chléb

(Dominique blanc de noirs, vinařství Kamil Prokeš)

 

Teplý předkrm

Bramborové ravioli, selečí maso, špenát, špek, vepřový chips, kmínový demi-glace

 (Riesling 2019, vinařství Matthias Knebel)

 

Polévka

Zámecká kulajda, brambory, žampiony, kopr, vejce

(Pinot Blanc 2019, vinařství Václav)

 

Salát

Variace z řepy, ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka

(Bandol rouge 2016, Château Vannières)

 

Hlavní chod

Krůtí kýta, čočka, kedlubna, paprika, pastinák, krůtí jus, bylinky

 (Pinot Noir 2019, vinařství Václav)

 

Dezert

Citronový cheesecake, karamel, čokoláda, vaječný koňak, drobenka

(Ben Ryé 2017, vinařství Donnafugata)

 

1.350,- CZK bez vín / 2.250,- CZK s víny

Cena odpovídá třetinovým porcím

Naše degustační menu Pánů Trčků z Lípy servírujeme nejpozději do 19:30.

Vážení hosté,

zastihne-li Vás kdykoliv během dne hlad či chuť na „něco malého“, zajisté Vás potěší nabídka našeho svačinkového menu.

Nabídka je k dispozici denně od 11:30 do 18:00. V případě zájmu neváhejte kontaktovat naše číšníky či recepci.

 

Svačinkové menu

Toustový chléb, kuřecí prso, slanina, vejce, rajče, okurka, listový salát, majonéza

270,-

Mini Honoria burger s mletým hovězím masem, opečenou slaninou, cibulkou a rajčaty, koktejlová omáčka, domácí hranolky

290,-

Rajčatové carpaccio, sušená rajčata, domácí pesto, rukola, parmezán, „pampáry“

210,-

Čerstvé krájené ovoce

190,-

Výběr sýrů od lokálních dodavatelů s ovocnou hořčicí

230,-

Mix oliv

90,-

Mix oříšků

120,-

Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů a cookies. Více informací.