Přijďte ochutnat nové podzimní menu naší zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec měníme náš jídelní lístek 4-krát v roce podle ročních období. A jelikož i náš zámecký park se krásně vybarvil, je jasné že je tu podzim. A s ním naše báječné menu plné podzimních dobrot.

Vysočina je často označovaná jako chudý bramborářský kraj. Náš šéfkuchař Michal Zapalač ovšem oponuje.

„Žiji zde již několik let a všechny suroviny z polí či farem dobře znám a chápu je jako velké bohatství.“

Nyní v našem podzimním menu můžete ochutnat takřka vše, co jsme u nás na Vysočině v průběhu roku pěstovali, chovali,

sklízeli, sušili, nakládali a uskladňovali. Všechny tyto suroviny se snažíme v té nejvyšší kvalitě servírovat tak, aby lahodily Vašim očím i ústům a návštěva naší zámecké restaurace Honoria se stala nezapomenutelnou.

Z našeho podzimního menu by Michal se svým týmem doporučil ochutnat vše.

Pokud by však měl vyzdvihnout některé z pokrmů, rozhodně by si prý nenechal ujít marinovaného pstruha s maltézskou omáčkou a pórkem, a také výtečnou polévku z dýní z našeho pole pod zámeckou sýpkou.

Jako hlavní chod by volil klasiku českých kuchyní v podobě svíčkové Stroganov v našem moderním pojetí. A že je to symfonie chutí….to je jistá věc!

Pokud by Vám ještě zbylo místo na dezert, určitě  vyzkoušejte náš nejnovější dezert z mrkve a rakytníku, který servírujeme se skvělou zmrzlinou z krvavých pomerančů.