Pohádkové doporučení zámecké paní

Rádi bychom vám dali tip na milou aktivitu s vašimi dětmi nebo vnoučaty. Doma, nebo na cestách se vždy hodí mít po ruce knihovnu plnou pohádkových knížek. A to je přesně Readmio. Neotřelá mobilní aplikace dostupná pro iOS a Android. Obsahuje několik stovek pohádek, které když čtete dětem nahlas, ožijí. Aplikace totiž díky rozeznávání řeči ví, jakou pohádku čtete a automaticky přehrává zvuky a hudbu.

Ze čtení knížek se tak stává malé domácí divadélko, děti pozorně poslouchají a musíme říci, že o to více čtení baví i nás – rodiče. 

Jednoduše řečeno, Tři prasátka chochtají, traktor Tonda vrčí, tygr ve správný čas zařve a zvuky cvrčků příjemně uklidňují.

Autoři aplikace věří, že díky vyprávění příběhů mohou být děti chytřejší, rodiny šťastnější a společnost lepší. Vždyť příběhy a pohádky jsou po staletí základní kámen kultury, vzdělání a morálky. Dnes více, než kdy předtím, je každá chvíle strávená s rodinou vzácná. A protože u nás na zámku věříme, že čas je vzácný, je dobré ho využít co možná nejkvalitněji. 

„Nápad Readmio mě uchvátil, aplikaci máme doma staženou úplně všichni. A čteme, nyní už našim vnoučatům Luně a Eliovi. Děti milují dětské knížky s obrázky, ale já jsem hrozně ráda poslouchala pohádky v rozhlase, každou neděli jsem seděla na štokrleti v kuchyni a nechala se unášet fantazií. Hlasy, zvuky….byla jsem najednou přímo v pohádkovém příběhu. A to všechno přináší Readmio,“ dodává zámecká paní Alexandra.

Aplikaci si můžete jednoduše vyhledat v App Store nebo Google Play – stačí zadat její název Readmio. Více o tomto projektu našich krajanů se můžete dočíst také na stránce www.readmio.com.