Naše menu

Luxusní zámecká restaurace Honoria

Menu zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro Vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.

Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek Vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.

Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.

Přejeme Vám dobrou chuť!

 V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa

Tel.:+420 730 103 523
E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com

nebo naší recepci.

Tel.: +420 596 669 111 / +420 734 822 640
Reception: reception@chateauheralec.com

Otevírací doba restaurace Honoria pro hotelové hosty:
  • Snídaně >>> 8:00 – 10:30
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Otevírací doba restaurace Honoria pro neubytované hosty:
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00

Snídaně

Jídelní lístek

Degustační menu

Zámecká snídaně

Snídaně
Vaječné pokrmy

Vajíčko na roštu 3

Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7

Omeleta se špenátem 3

Houbová omeleta 3

Omeleta se šunkou a sýrem 3,7

Hemenex 3

Pečená slanina s vejci 3

Salámy a sýry

Lovecký salám

Vysočina

Šunka

Mix uzenin

Eidam 7

Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7

Kozí sýr 7

Mix sýrů 7

Zámecké párky 10

Slanina na roštu

Domácí klobása

Ovoce a sladké na objednávku

Ovocný salát

Palačinky 1,3,7

Lívance 1,3,7

Cereálie

Kukuřičné lupínky 1

Domácí pečené müsli z Janovy pece 1

Ovesné vločky 1

Snídaňový speciál

Gravlax ze pstruha, kopr

Mléčné produkty

Bílý jogurt z mléčné farmy v Úhořilce 7

Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7

Na zámku vyrobená „Lučina“ 7 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)

Čerstvý tvaroh 7

Crème fraîche 7

Kaše

Krupicová se skořicí 1,7,11

Krupicová s čokoládou 1,7,11

Ovesná kaše se skořicí 1,7,11

Máslo, džem

Džem (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)

Čerstvé máslo 7

Med

Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria

„Jarní menu, které právě držíte v ruce, Vám nabízí unikátní variace chutí z vysočinské přírody. Každý chod v menu je doprovázen čerstvými bylinkami, které se již časně z jara hlásí o pozornost. Jejich vůně Vás okouzlí při procházce na čerstvém vzduchu ve chvíli, kdy budete míjet naší bylinkovou zahrádku – Le Potager. Hojně zpracováváme i naše malé poklady z okolních luk a lesů. Ochutnat tak můžete třeba medvědí česnek či kopřivy, které servírujeme ke králičímu stehýnku nebo kuřecímu prsu. Nejen tyto produkty farmy rodiny Němcovy jsou již stálicí našich menu.

K této části roku neodmyslitelně patří i telecí maso, jehož skvělou chuť se snažíme podtrhnout dalšími jarními surovinami jako je chřest a kačenka česká. Věřím, že tato kombinace Vás určitě nezklame. Tradičně v nabídce naleznete i pstruha od pana Nikla z Havlíčkova Brodu, jehož čerstvá chuť vynikne nejlépe v přírodní úpravě s bylinkami.

Radost Vám určitě udělá také cheesecake z kozího sýru, který bude tou pravou závěrečnou tečkou…

Přeji Vám dobrou chuť!“

 Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec

 

* k pokrmům servírujeme couvert za 40 Kč/os – bylinkové máslo z farmy Rodiny Němcových a domácí pečivo, upečené z mouky z rodinného mlýna Střížov

* bezlepkový couvert za 60 Kč/os

* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku

 

Předkrmy

Kachní prosciutto, chřest, pošírované vejce, droždí, bylinky7,8,9
320,-

Marinovaný pstruh, jarní cibulka, kaviár, majonéza1,3,4,7,10
290,-

Variace z řepy, svatojánské ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka1,3,7,8
270,-

Terina z vepřového kolene, chřest, celer, paprika, cibule, bylinky7,10
290,-

Kůzlečí ravioli, chřestové ragů, sušený žloutek1,3,7,9
280,-

 

Polévky

Hráškový krém, houbové knedlíčky1,3,7,9
160,-

Kuřecí vývar s masovými raviolami1,3,9
160,-

Polévka z uzeného pstruha, rybí krokety1,3,7,9
160,-

 

Hlavní jídla

Hovězí steak dle denní nabídky, gratinované brambory, chřest, pepřová omáčka7,9
590,-

Telecí hřbet, bramborová kaše, chřest, hrášek, smržová omáčka1,7,9
570,-

Konfitované kachní stehno s pečeným prsem, karlovarský knedlík, červené zelí se sušenými švestkami, šípková omáčka1,3,7,9
440,-

Jehněčí kolínko, mrkvové pyré, bramborový fondán, špenát, bylinky7,9
540,-

Králičí stehýnko a rolka, bramborová kaše, kopřivy, mrkev, oříškové pyré3,7,9,8,10
480,-

Kuřecí prso, jarní nádivka, medvědí česnek, kmínový demi-glace1,3,7,9
490,-

Pečený filet ze pstruha, celerové pyré, chřest, ředkvička, piniové oříšky4,7,8,9
430,-

Domácí těstoviny, cuketa, pesto, horský sýr z Krasolesí1,3,7,8,9
380,-

Bramborové ravioli plněné houbovým ragů, chřest, sušený žloutek, bylinky1,3,7,8,9          350,-                                                                                  

 

Saláty

Římský salát s křupavými krutony a kuřecím masem z farmy rodiny Němcových, slaninový chips1,3,7,10
290,-

Míchaný listový salát, chřest, ředvička, kravský sýr z Úhořilky7
260,-

 

Dětská nabídka

Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7
260,-

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,9
250,-

Dezerty

Cheesecake z kozího sýru, domácí makronky, citrónový gel1,3,7,8
210,-

Čokoláda, pomeranč, káva, ovesné vločky1,3,7
210,-

Citrusový koláč, crème fraîche, pusinky, čerstvé ovoce1,3,7
210,-

Výběr domácích zmrzlin3,7
60,-

 

Alergeny:

1) Obiloviny obsahující lepek 8) Skořápkové plody a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich 9) Celer a výrobky z něj
3) Vejce a výrobky z nich 10) Hořčice a výrobky z ní
4) Ryby a výrobky z nich 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich 12) Oxid siřičitý a siřičitany
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
7) Mléko a výrobky z něj 14) Měkkýši a výrobky z nich

 

Degustační menu Pánů Trčků z Lípy

Studený předkrm

Marinovaný pstruh, jarní cibulka, kaviár, majonéza

(Crémant de Alsace, vinařství Pierre Sparr)

 

Teplý předkrm

Kůzlečí ravioli, chřestové ragů, sušený žloutek

(Chardonnay 2015, vinařství Trávníček&Kořínek)

 

Polévka

Hráškový krém, houbové knedlíčky

    (Sauvignon 2016, vinařství Fabig)

 

Salát

Variace z řepy, svatojánské ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka

(Cuveé Rosé 2016, vinařství Fabig)

 

Hlavní chod

Telecí hřbet, bramborová kaše, chřest, hrášek, smržová omáčka

(Pinot noir 2015, vinařství Trávníček&Kořínek)

 

Dezert

Čokoláda, pomeranč, káva, ovesné vločky

 (Chateau Cousteau 2011, Sauternes)

 

1.250,- CZK bez vín / 2.150,- CZK s víny

Cena odpovídá třetinovým porcím

Používáme cookies, abyste si z našich stránek odnesli co nejlepší možnou zkušenost.

OK