Naše menu

Luxusní zámecká restaurace Honoria


Menu zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro Vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.

Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek Vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.

Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.

Přejeme Vám dobrou chuť!


 V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa

Tel.:+420 730 103 523

E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com

nebo naší recepci.

Tel.: +420 596 669 111 / +420 734 822 640

Reception: reception@chateauheralec.com

Otevírací doba restaurace Honoria pro hotelové hosty:
  • Snídaně >>> 8:00 – 10:30
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Otevírací doba restaurace Honoria pro neubytované hosty:
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00


Náš šéfkuchař

Snídaně

Jídelní lístek

Degustační menu

Náš šéfkuchař

Michael Zapalač, šéfkuchař restaurace Honoria, Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L’Occitane

K vaření ho přivedla zvědavost: pracoval na místě, kde podle jeho slov hrozně hezky vařili, a tak se začal učit…Jeho ambice vědět víc ho přivedli i na vysokou školu, ale po 5 semestrech to vzdal: studium a práce v kuchyni na plný úvazek už nešli dohromady. Jak úpřimně říká: pořád ho to moc baví. Vysokou gastronomii vnímá jako objevitelskou cestu, často hektickou, ale šíleně inspirující.

Na Chateau Herálec  přišel už jako zkušený kuchař, přesto po 2 letech odešel a sbíral další zkušenosti v Praze, Německu i USA. Nakonec se na zámek vrátil a dnes spolu se svým týmem vaří poctivou českou kuchyni. Miluje ověřené francouzské techniky, často pracné recepty. Tvrdí však, že ta poctivost se v kuchyni jednoduše vyplácí.  V herálecké kuchyni se vaří navíc  z lokálních surovin od místních dodavatelů, spoustu věcí si dopěstujeme na zámku i sami v zeleninových a bylinkových zahrádkách, v skleníku, anebo na poli pod sýpkou.

Pečeme zde i vlastní pečivo, koláče a chléb, a kvásek by Michal rád jednou odevzdal svému nástupci. Možná se v tomto krásném rodinném projektu stane kvásek symbolem něčeho, co může přetrvat generace….

Jako každý skvělý šéfkuchař je i Michael workoholik. Na otázku, co je pro něj po těžkém dnu největší odměnou: „Určitě spokojení hosté, kterým chutnalo. To si pak sednu na balkon, dám si jedno pivo a řeknu si: jaký to byl dobrý večer!“

Zámecká snídaně

Snídaně
Vaječné pokrmy

Vajíčko na roštu 3

Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7

Omeleta se špenátem 3

Houbová omeleta 3

Omeleta se šunkou a sýrem 3,7

Hemenex 3

Pečená slanina s vejci 3

Salámy a sýry

Lovecký salám

Vysočina

Šunka

Mix uzenin

Eidam 7

Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7

Kozí sýr 7

Mix sýrů 7

Zámecké párky 10

Slanina na roštu

Domácí klobása

Ovoce a sladké na objednávku

Ovocný salát

Palačinky 1,3,7

Lívance 1,3,7

Cereálie

Kukuřičné lupínky 1

Domácí pečené müsli z Janovy pece 1

Ovesné vločky 1

Snídaňový speciál

Gravlax ze pstruha, kopr

Mléčné produkty

Bílý jogurt z mléčné farmy v Úhořilce 7

Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7

Na zámku vyrobená „Lučina“ 7 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)

Čerstvý tvaroh 7

Crème fraîche 7

Kaše

Krupicová se skořicí 1,7,11

Krupicová s čokoládou 1,7,11

Ovesná kaše se skořicí 1,7,11

Máslo, džem

Džem (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)

Čerstvé máslo 7

Med

Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria

Chudý bramborářský kraj jménem Vysočina. Takto je často náš kopcovitý kus země nazýván. Vždy, když toto označení slyším, a věřte, že je to velmi často, dovoluji si oponovat.

Žiji zde již několik let a všechny suroviny z polí či farem dobře znám a chápu je jako velké bohatství. Bohatství našeho „chudého“ kraje se snažím v co nejlepším provedení dostat až k Vám na talíř. Nyní v našem podzimním menu můžete ochutnat takřka vše, co jsme u nás na Vysočině v průběhu roku pěstovali, chovali, sklízeli, sušili, nakládali a uskladňovali. Všechny tyto suroviny se snažím v té nejvyšší kvalitě servírovat tak, aby lahodili Vašim očím i ústům a návštěva naší restaurace Honoria se stala nezapomenutelnou.

Z našeho podzimního menu bych doporučil ochutnat vše J, pokud bych měl však vyzdvihnout některé z pokrmů, nenechal bych si především ujít marinovaného pstruha od pana Nikla z Havlíčkova Brodu, kulajdu, na kterou pilně sbírala houby sama naše zámecká paní Alexandra, dále pak bažantí stehýnka od místních myslivců, nebojte, pečlivě prověřená a bez broků a pokud by snad zbylo místo na dezert, nenechal bych si ujít náš, již tradiční dezert z vysočinských jablek opět v novém, podzimním kabátku.

Přeji Vám dobrou chuť!“

 Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec

* k pokrmům servírujeme couvert za 40 Kč/os – bylinkové máslo z farmy Rodiny Němcových a domácí pečivo, upečené z mouky z rodinného mlýna Střížov

* bezlepkový couvert za 60 Kč/os

* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku

Předkrmy

Kachní prosciutto, paštika z kachních jater, dýně, černý bez3,7,8,10

320,-

Marinovaný pstruh, nakládaná zelenina, okurka, mandle, tvaroh, kopr1,3,4,7,9,10

290,-

Variace z řepy, svatojánské ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka1,3,7,8

270,-

Terina z králíka, jablka, nakládané líšky1,3,7,10

290,-

Bramborové ravioli plněné dančím masem, houbové ragů, lískový oříšek, černý kořen, sušený žloutek1,3,7,9

280,-

Polévky

Zámecká kulajda, brambory, houby, vejce1,3,7,9

160,-

Kuřecí vývar s masovými raviolami, julienne zelenina1,3,9

160,-

Polévka ze pstruha, rybí krokety, fenykl, celer1,2,3,4,7,9

160,-

Hlavní jídla

Hovězí steak dle denní nabídky, gratinované brambory, fazolky, slanina, pepeřová omáčka7,9

590,-

Dančí hřbet, jelítko, jablečné pyré, černý kořen, vinná omáčka1,7,9

570,-

Konfitované kachní stehno s pečeným prsem, karlovarský knedlík, červené zelí se sušenými švestkami, šípková omáčka1,3,7,8,9

470,-

Bažantí stehýnka na víně, bramborový fondán, cibule, mrkev, houby7,9,10

560,-

Králičí stehýnko a rolka, zelí, kapustičky, kaštany1,3,7,8,9,10

510,-

Kuřecí prso z biofarmy rodiny Němcových, zeleninové risotto, bramborové noky, mrkev7,9

490,-

Pečený filet ze pstruha, celerové pyré, grilovaná zelenina, kapary, krůtony1,4,7,8,9

430,-

Domácí těstoviny, pesto, rájče, horský sýr z Krasolesí1,3,7,8,9

380,-

Bramborové ravioli plněné houbovým ragů, špenát, sušený žloutek, bylinky1,3,7,8,9

370,-                                                                                  

Saláty

Římský salát s křupavými krutony a kuřecím masem z farmy rodiny Němcových, slaninový chips1,3,7,10

290,-

Míchaný listový salát, sýr z Úhořilky, cuketa, řepa, oříšky7,8

260,-

Dětská nabídka

Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7

260,-

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,9

250,-

Dezerty

Tvarohový cheesecake, ovocné pivo Bernard, makronky, čerstvé ovoce1,3,7,8

210,-

Oříškový dortík, šlehačka, čokoláda, čerstvé ovoce1,3,7,8

210,-

Jablka, listové těsto, med, vanilková zmrzlina1,3,7,8

210,-

Výběr domácích zmrzlin3,7

60,-

Alergeny:

1) Obiloviny obsahující lepek 8) Skořápkové plody a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich 9) Celer a výrobky z něj
3) Vejce a výrobky z nich 10) Hořčice a výrobky z ní
4) Ryby a výrobky z nich 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich 12) Oxid siřičitý a siřičitany
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
7) Mléko a výrobky z něj 14) Měkkýši a výrobky z nich

Degustační menu Pánů Trčků z Lípy

Studený předkrm

Marinovaný pstruh, nakládaná zelenina, okurka, mandle, tvaroh, kopr

(Dominique blanc de noirs 2015, vinařství Kamil Prokeš)

 

Teplý předkrm

Bramborové ravioli plněné dančím masem, houbové ragů, lískový oříšek, černý kořen, sušený žloutek

(Chardonnay 2015, vinařství Trávníček&Kořínek)

 

Polévka

Polévka ze pstruha, rybí krokety, fenykl, celer

    (Sauvignon 2016, vinařství Fabig)

 

Salát

Variace z řepy, svatojánské ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka

(Cuveé Rosé 2016, vinařství Fabig)

 

Hlavní chod

Dančí hřbet, jelítko, jablečné pyré, černý kořen, vinná omáčka

(Nero d’Avola-Syrah 2013, vinařství Firriato)

 

Dezert

Jablka, listové těsto, med, vanilková zmrzlina

 (Ben Ryé 2016, vinařství Donnafugata)

1.250,- CZK bez vín / 2.150,- CZK s víny

Cena odpovídá třetinovým porcím

Tato webová stránka používá pro účely poskytování služeb soubory cookie. Používáním stránky vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie. Více informací.