Naše menu

Luxusní zámecká restaurace Honoria

Menu zámecké restaurace Honoria

Na Chateau Herálec si vychutnáte jídla, která pro Vás náš šéfkuchař Michael Zapalač připravuje se svým týmem v souladu s aktuálním ročním obdobím, na svém talíři tak budete mít vždy jen to nejčerstvější z našeho regionu.

Neváhejte ochutnat naše jedinečné Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Menu sestává z 6 chodů, našim hostům jej nabízíme také spárované s vybranými víny. Tento jedinečně chutný zážitek Vás zcela jistě nadchne! Degustační menu servírujeme jak pro naše hotelové hosty, tak neubytované každý den do 19:30.

Snídaně pro naše hotelové hosty je součástí ceny za ubytování. Klienti zvenčí si mohou dopřát zámeckou snídani za 440,- Kč.

Přejeme Vám dobrou chuť!

 V případě zájmu o objednávku do naší zámecké restaurace neváhejte kontaktovat našeho F&B manažera Stanislava Prokopa

Tel.:+420 730 103 523
E-mail: stanislav.prokop@chateauheralec.com

nebo naší recepci.

Tel.: +420 596 669 111 / +420 734 822 640
Reception: reception@chateauheralec.com

Otevírací doba restaurace Honoria pro hotelové hosty:
  • Snídaně >>> 8:00 – 10:30
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00
Otevírací doba restaurace Honoria pro neubytované hosty:
  • Oběd – Večeře >>> 12:00 – 22:00

Snídaně

Jídelní lístek

Degustační menu

Zámecká snídaně

Snídaně
Vaječné pokrmy

Vajíčko na roštu 3

Míchaná vajíčka na másle (s cibulkou nebo bez) 3,7

Omeleta se špenátem 3

Houbová omeleta 3

Omeleta se šunkou a sýrem 3,7

Hemenex 3

Pečená slanina s vejci 3

Salámy a sýry

Lovecký salám

Vysočina

Šunka

Mix uzenin

Eidam 7

Kaškaval (pařený sýr z lokální produkce) 7

Kozí sýr 7

Mix sýrů 7

Zámecké párky 10

Slanina na roštu

Domácí klobása

Ovoce a sladké na objednávku

Ovocný salát

Palačinky 1,3,7

Lívance 1,3,7

Cereálie

Kukuřičné lupínky 1

Domácí pečené müsli z Janovy pece 1

Ovesné vločky 1

Snídaňový speciál

Gravlax ze pstruha, kopr

Mléčné produkty

Bílý jogurt z mléčné farmy v Úhořilce 7

Smetanový jogurt „mamánek“ z farmy v Úhořilce 7

Na zámku vyrobená „Lučina“ 7 (dle vašeho přání s čerstvou pažitkou či bez)

Čerstvý tvaroh 7

Crème fraîche 7

Kaše

Krupicová se skořicí 1,7,11

Krupicová s čokoládou 1,7,11

Ovesná kaše se skořicí 1,7,11

Máslo, džem

Džem (ve stálé nabídce jahoda, meruňka, borůvka – o ostatních dále dostupných druzích Vás bude informovat Váš číšník)

Čerstvé máslo 7

Med

Jídelní lístek zámecké restaurace Honoria

 

„Jaro je prima, ale léto, léto je prostě nejlepší“

Postupně sklízíme vše, co nám toto pro gastronomii skvělé období nabízí.Již jsme natrhali černý bez pro výrobu domácích sirupů. Navařili džem z jahod nasbíraných nedaleko Havlíčkova Brodu.

A nyní přišel čas vpustit léto i do našeho jídelního lístku.V každém z našich pokrmů zcela zajisté ucítíte vůni čerstvých bylin, které každodenně trháme na naší zámecké zahrádce „Le Potager“. Hojné množství jich je použito například v naší nové polévce servírované za studena, která je inspirována původní francouzskou recepturou. Uhádnete, o kterou polévku se jedná? Vřele ji doporučuji především v tyto horké dny.

Letní podobu jsme dali i jedné ze stálic našeho jídelního lístku.Kuřat z farmy rodiny Němcových se prostě nemůžeme nabažit. Pro tentokrát se můžete těšit na kuřecí prso servírované na risottu se sezónní zeleninou.

 Pokud zbyde místo na dezert, vyzkoušejte, co já s mým týmem umíme připravit z broskví, které nám vozí přímo z jižní Moravy.

Přeji Vám dobrou chuť!“

 Michael Zapalač, Šéfkuchař Chateau Herálec

 

* k pokrmům servírujeme couvert za 40 Kč/os – bylinkové máslo z farmy Rodiny Němcových a domácí pečivo, upečené z mouky z rodinného mlýna Střížov

* bezlepkový couvert za 60 Kč/os

* alergeny obsažené v jednotlivých pokrmech jsou uvedeny na konci jídelního lístku

 

Předkrmy

Kachní prosciutto, foie-gras, citrusy, ovoce7,8,9
320,-

Marinovaný pstruh, kaviár, okurky, majonéza, crème fraîche1,3,4,7,10
290,-

Variace z řepy, svatojánské ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka1,3,7,8
270,-

Terina z králíka, jablka, nakládaná zelenina1,3,7,10
290,-

Bramborové ravioli plněné vepřovým kolenem, houbové ragů, sušený žloutek1,3,7,9
280,-

 

Polévky

Studené vichyssoise, brambory, pórek7,9
160,-

Kuřecí vývar s masovými raviolami, julienne zelenina1,3,9
160,-

Polévka z uzeného pstruha, rybí krokety, fenykl, celer1,2,3,4,7,9
160,-

 

Hlavní jídla

Hovězí steak dle denní nabídky, gratinované brambory, fazolky, slanina, pepeřová omáčka7,9
590,-

Telecí hřbet, bramborová kaše, hrášek, špenát, omáčka z lišek1,7,9
570,-

Konfitované kachní stehno s pečeným prsem, karlovarský knedlík, červené zelí se sušenými švestkami, šípková omáčka1,3,7,9
470,-

Jehněčí hřbet, bramborový fondán, pyré z červené papriky, citron, máta, omáčka z rozmarýnu7,9,10
560,-

Králičí stehýnko a rolka, zelí, domácí těstoviny, mrkev1,3,7,9,10
510,-

Kuřecí prso z biofarmy rodiny Němcových, zeleninové risotto, bramborové noky, mrkev7,9
490,-

Pečený filet ze pstruha, ratatouille, bramborová kaše, kapary, krůtony1,4,7,8,9
430,-

Domácí těstoviny, pesto, rájče, horský sýr z Krasolesí1,3,7,8,9
380,-

Bramborové ravioli plněné houbovým ragů, špenát, sušený žloutek, bylinky1,3,7,8,9          370,-                                                                                  

 

Saláty

Římský salát s křupavými krutony a kuřecím masem z farmy rodiny Němcových, slaninový chips1,3,7,10
290,-

Míchaný listový salát, chřest, ředvička, kravský sýr z Úhořilky7
260,-

 

Dětská nabídka

Přírodní kuřecí plátek, bramborové pyré7
260,-

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, parmazán1,3,9
250,-

Dezerty

Cheesecake z kozího sýru, domácí makronky, citrónový gel1,3,7,8
210,-

Bílá čokoláda, broskev, ovesné vločky, citron1,3,7,8
210,-

Jablka, listové těsto, med, vanilková zmrzlina1,3,7,8
210,-

Výběr domácích zmrzlin3,7
60,-

 

Alergeny:

1) Obiloviny obsahující lepek 8) Skořápkové plody a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich 9) Celer a výrobky z něj
3) Vejce a výrobky z nich 10) Hořčice a výrobky z ní
4) Ryby a výrobky z nich 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich 12) Oxid siřičitý a siřičitany
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich 13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
7) Mléko a výrobky z něj 14) Měkkýši a výrobky z nich

 

Degustační menu Pánů Trčků z Lípy

Studený předkrm

Marinovaný pstruh, kaviár, okurky, majonéza, crème fraîche

(Dominique blanc de noirs 2015, vinařství Kamil Prokeš)

 

Teplý předkrm

Bramborové ravioli plněné vepřovým kolenem, houbové ragů, sušený žloutek

(Chardonnay 2015, vinařství Trávníček&Kořínek)

 

Polévka

Polévka ze pstruha, rybí krokety, fenykl, celer

    (Sauvignon 2016, vinařství Fabig)

 

Salát

Variace z řepy, svatojánské ořechy, kroketa z kozího sýru, nakládaná jablka

(Cuveé Rosé 2016, vinařství Fabig)

 

Hlavní chod

Telecí hřbet, bramborová kaše, hrášek, špenát, omáčka z lišek

(Nero d’Avola-Syrah 2013, vinařství Firriato)

 

Dezert

Bílá čokoláda, broskev, ovesné vločky, citron

 (Ben Ryé 2016, vinařství Donnafugata)

 

1.250,- CZK bez vín / 2.150,- CZK s víny

Cena odpovídá třetinovým porcím

Tato webová stránka používá pro účely poskytování služeb soubory cookie. Používáním stránky vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie. Více informací.